Aloite energian käytön nopeaksi vähentämiseksi ja kansainväliseen energiakriisiin varautumiseksi

Valtuuston kokoukseen 11.4. jättämäni valtuustoaloite


Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tuonut energian säästön ja fossiilienergiasta luopumisen tehostamisen koko Euroopan yhteiseksi kysymykseksi. Ilmastokriisin pahentamisen lisäksi fossiilienergian käyttö rahoittaa nyt sotaa Ukrainassa. Suomen energiasta noin kolmannes tulee Venäjältä. Myös IPCC:n tiistaina julkaistu raportti toteaa, että aika toimille 1,5 -asteen tavoitteen saavuttamiseksi on nyt tai ei koskaan - aikaa päästöjen globaaliin kääntämiseen on maksimissaan vuoteen 2025 saakka. Elämme ratkaisevia hetkiä ihmiskunnan historiassa.


Jokaisen on nyt kannettava erityistä vastuuta kansainvälisessä energiakriisissä. Me allekirjoittaneet ehdotamme, että


  • Kirkkonummi tehostaa energiatehokkuusohjelmaansa lisärahoituksella.

  • Kirkkonummi luopuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä omistamissaan rakennuksissa mahdollisimman nopeasti.

  • Kirkkonummi säästää energiaa kunnan tiloissa sisälämpötiloja alentamalla, katuvalaistusta vähentämällä ja alentamalla nopeusrajoituksia. Kunta kannustaa esimerkillään sekä tiedotuskampanjalla kuntalaisia mukaan energiansäästöön.

  • Kirkkonummi varautuu edelleen energiakriisin syvenemiseen ja energian lisäsäästötarpeeseen, jotta pystymme reagoimaan nopeasti mikäli energian tuonti Venäjältä Eurooppaan pysäytetään täysin.

  • Kirkkonummi asettaa vuosittaiset välitavoitteet päästövähenemälle Hinku -sitoumuksen mahdollisimman tehokkaan edistymisen varmistamiseksi.

1 view0 comments

Recent Posts

See All